316-monteur-signtechniek-2 316-monteur-signtechniek-2

Alles over het beroep Monteur Signtechniek

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 • Afwisselend werk
 • Leuke collega's 
 • Zichtbaar resultaat!
 • Goede doorgroei mogelijk
 • Werken in de buitenlucht

Monteur Signtechniek

Als Monteur Signtechniek ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van diverse signagesystemen. Zoals lichtreclames, bewegwijzering, LED-display’s en andere visuele communicatiemiddelen. Maar ook onverlichte reclame zoals belettering valt onder jouw specialisme.

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

uv05603-1

Dit ga je doen

Als Monteur Signtechniek werk je vaak op locatie, waarbij je signagesystemen installeert, onderhoudt of repareert. Dat doe je altijd volgens de opdracht en vereisten van de klant. Elk project is uniek en kan variëren in omvang en complexiteit. Dat maakt dit werk super uitdagend, afwisselend en interessant. 

Werk dat bij je past

Als Monteur Signtechniek ben jij technisch vakkundig en handig. Je hebt graag eer van je werk: je houdt ervan om opvallende installaties perfect op te leveren. Met jouw flexibiliteit en creativiteit los je op locatie elke eventuele uitdaging op.

Je werkt soepel samen met collega's en klanten. Is een sign defect, dan spoor jij graag de oorzaak op en verhelp je de storing. Je werkt secuur en streeft altijd naar een perfect eindresultaat. En omdat je regelmatig op hoogte werkt, let jij altijd scherp op je eigen veiligheid en die van je collega's.

Een baan met toekomst

Als Monteur Signtechniek kun je allerlei kanten op. Je kunt je technische vaardigheden verder ontwikkelen en je kennis uitbreiden op het gebied van signagematerialen, verlichtingstechnieken en elektrische componenten. Maar je kunt net zo goed in allerlei andere richtingen verder. Met jouw technische inzicht, jouw praktische instelling en je daadkracht ligt de wereld aan je voeten!   

Waarom deze job?

 • Soepel instromen, direct verdienen
 • Zichtbaar resultaat!
 • Veel afwisseling 
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Monteur Signtechniek worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings