background-test

Alles over het beroep Maintenance Engineer Utiliteit

img-smart-building-genius-v2-witterand
background-test background-test
bvof-2023-0803-ajb-twan-aarts-1

Pluspunten van deze job

 • Verantwoordelijk werk 
 • Technisch super veelzijdig
 • Prettig samenwerken
 • Veel afwisseling
 • Continu leren

Als Maintenance Engineer Utiliteit ben je de meester van het onderhoud van gebouwgebonden installaties. Van kantoren tot scholen, van zorginstellingen tot overheidsgebouwen en monumentale panden: jij zorgt dat de installaties voldoen aan de verwachtingen van de klant en aan de beleidsregels. 

Super veelzijdig,

Super uitdagend

Opleidingsniveau

HBO

bvof-2023-0803-and-twan-aarts

Dit ga je doen

Als Maintenance Engineer Utiliteit is jouw job om storingen in installaties in gebouwen te analyseren, risicoanalyses op de bestaande installaties uit te voeren en te zorgen voor goed (preventief) onderhoud.

Je verzamelt op allerlei manieren informatie over het functioneren van de installaties. Aan de hand van je bevindingen geef je advies voor onderhoud, vervanging en/of bijvoorbeeld verduurzaming. Bovendien ben jij de go-to persoon als het gaat om wettelijke voorschriften. 

bvof-2023-0803-alp-twan-aarts16-9

Werk dat bij je past

Met jouw kennis van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en hydraulica ben je in staat om complexe technische problemen op te lossen.

Daarnaast beschik je als Maintenance Engineer Utiliteit over goede communicatieve vaardigheden, heb je een analytische denkwijze, een scherp oog voor detail en werk je effectief samen met andere collega's, technische teams en de klant.

"Goede koeling is cruciaal: voor ons rollen ze de loper uit"
Twan Aarts Hoofd Techniek bij PCT Koudetechniek
Twan over belangrijk werk:
Goede koeling is van levensbelang. Voor voedselveiligheid, gezondheid en voor processen in de industrie. Als de koeling in een distributiecentrum van een supermarktketen uitvalt, kan er voor miljoenen aan levensmiddelen bederven.
Twan over trots:
Onze klanten waarderen ons werk enorm. Als wij een storing kunnen voorkomen of verhelpen, rollen ze de rode loper uit.
Twan over innovatie:
Artificial Intelligence helpt ons bij een snellere diagnose. Heel cool: daarmee kunnen we storingen al zien aankomen vóórdat ze optreden.
Twan over afwisseling:
Koudetechniek is een oneindige speeltuin voor technische geesten. Daar komen heel veel disciplines samen: van installatiewerk en meet- en regeltechniek tot elektro, koudemiddelen en natuurkundige processen.
Twan over doorgroeien:
Ik begon als elektromonteur. Door overdags te werken en ’s avonds te leren werd ik eerst koelmonteur, vervolgens servicemonteur en nu Hoofd Techniek. Je kunt steeds verder groeien.
Twan over werkgeluk:
Goede koeltechnici heel gewild. Dat zie je terug in de arbeidsvoorwaarden: die zijn ronduit goed. Maar vooral is het heel mooi werk. Ik geef het echt een 9!

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Vanuit de rol van Maintenance Engineer Utiliteit kun je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar Senior Maintenance Engineer, waarbij je verantwoordelijk bent voor de complete onderhoudsstrategie van complexe installaties, of naar een rol als Maintenance Manager. Ook kun je je specialiseren als Reliability Engineer of je talent inzetten als Projectmanager, Consultant of Trainer. Wat spreekt jou aan? 

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Heel afwisselend 
 • Technisch uitdagend
 • Baanzekerheid 
 • Goed salaris
 • Ruimte voor groei

Ook Maintenance Engineer Utiliteit worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings