318-monteur-lichtreclame 318-monteur-lichtreclame

Alles over het beroep Monteur Lichtreclame

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 • Afwisselend werk
 • Leuke collega's 
 • Zichtbaar resultaat!
 • Goede doorgroei mogelijk
 • Werken in de buitenlucht

Monteur Lichtreclame

Als Monteur Lichtreclame ben jij de specialist die zorgt dat mooie lichtbakken en buitenreclames goed en veilig werken. Van bedrijfs- en gevelreclames tot bedrijfslogo's, verlichte bewegwijzering en unieke verlichtingsprojecten: stuk voor stuk opvallende eyecatchers! 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

317-werkverantwoordelijke-signtechniek

Dit ga je doen

Als Monteur Lichtreclame installeer jij lichtreclames inclusief alles wat daarbij komt kijken: je monteert de armaturen, trekt de leidingen, sluit systemen aan en levert ze werkend op. Bij defecten spoor jij de oorzaak op en zorg jij dat alles weer goed functioneert. Dat doe je precies volgens de wensen van de klant en met een scherp oog voor de veiligheid. Elk project is uniek, van groot tot klein, van eenvoudig tot complex. Maar altijd afwisselend, uitdagend en met een stralend resultaat.

318-monteur-lichtreclame

Werk dat bij je past

Als Monteur Lichtreclame ben je een praktische, technische duizendpoot: je bent net zo handig met boor- en schroefmachine als met elektra, draadtang, transformatoren en aansturing. Jij doet je werk altijd met trots en houdt van een stralend resultaat! Werken in de buitenlucht vind je fijn, werken op hoogte geen probleem. Met jouw creatieve en oplossingsgerichte aanpak vind jij in elke situatie een mooie, goed werkende oplossing. En: jij let altijd scherp op de veiligheid, van jezelf én je collega's.

Een baan met toekomst

Als Monteur Lichtreclame kun je doorgroeien naar Senior Monteur waarbij je meer complexe projecten aanstuurt en leerling monteurs begeleidt. Ook kun je je specialiseren als Technisch Specialist in bijvoorbeeld LED-technologie, signage-ontwerp of energie-efficiënte systemen. Maar feitelijk kun je vanaf hier alle kanten op:  met jouw technische inzicht, je praktische instelling en je daadkracht ligt de wereld aan je voeten!

Waarom deze job?

 • Soepel instromen, direct verdienen
 • Zichtbaar resultaat!
 • Veel afwisseling 
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Monteur Lichtreclame worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings