background-test

Alles over het beroep Monteur Installatietechniek Utiliteit

img-smart-building-genius-v2-witterand
background-test background-test
heijmans-leerling-elektrotechniek-britthendriks-utwente-services-januari-mewsetwstaand

Pluspunten van deze job

 • Vak van de toekomst
 • Belangrijk werk
 • Goede doorgroei mogelijk
 • Soepele instroom
 • Lerend werken 
 • Veel afwisseling

Als Monteur Installatietechniek Utiliteit zorg jij ervoor dat gebouwen van alle gemakken zijn voorzien. Of het nu gaat om een kantoorgebouw, school of ziekenhuis, jij bent degene die ervoor zorgt dat de installaties tip-top in orde zijn. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

heijmans-leerling-elektrotechniek-britthendriks-utwente-services-januari-2

Dit ga je doen

Als Monteur Installatietechniek Utiliteit heb je een cruciale rol in het installeren, onderhouden en repareren van technische systemen in bestaande en nieuwe gebouwen. Je trekt leidingen en sluit allerlei systemen aan - van airco tot klimaatregeling. 

Daarnaast zorg jij dat je samen met collega's eventuele storingen snel en trefzeker opspoort en verhelpt. Daarbij werk je uiteraard altijd volgens de veiligheidsvoorschriften. Zo lever jij topkwaliteit!

britt-interview-v216-9

Werk dat bij je past

Als Monteur Installatietechniek Utiliteit ben jij praktisch en technisch aangelegd, maar ook een sociale teamspeler. Je overlegt met je collega's en communiceert helder en duidelijk over de voortgang van je werk en het project.

Je werkt op verschillende locaties, soms ook op hoogte op een steiger of ladder. Je bent fysiek in goede conditie en weet als geen ander hoe je je werk goed en veilig moet doen.  

Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied en houdt je vakkennis up-to-date met trainingen. Met jouw inzet, teamspirit en focus op kwaliteit lever je jouw installaties altijd perfect op!

"Dankzij mij heeft de Uni altijd stroom"
Britt Hendriks Leerling-monteur Installatietechniek Utiliteit bij Heijmans
Britt over zinvol werk:
Hier op de Universiteit Twente doen ze belangrijk onderzoek en proeven. Die mogen nooit zonder stroom zitten. Samen met mijn collega’s zorg ik dat dat altijd werkt.
Britt over trots:
Dit werk is super afwisselend, ik leer elke dag wel iets bij. En steeds als ik iets nieuws onder de knie krijg, ben ik echt heel trots.
Britt over salaris:
Hoewel ik nog studeer, krijg ik toch al een prima salaris. Dat ik mijn vakdiploma nog niet heb, en een dag per week in de schoolbanken zit, maakt daarbij niet uit.
Britt over werken en leren:
Die ene lesdag per week is lekker pittig, met veel theorie. Heel leuk: vaak kan ik die kennis de volgende dag al toepassen in mijn werk.
Britt over zelfstandigheid:
Ik ben heel zelfstandig aangelegd. Dat komt goed uit bij dit werk, want je krijgt al snel veel eigen verantwoordelijkheid. En weet ik iets (nog) niet, dan kan ik het altijd navragen bij een collega.
Britt over werkgeluk:
De afwisseling is leuk: elke dag is anders. Het is leerzaam, ondernemend en echt nuttig werk. Daarnaast is het ook gewoon prettig werken, met fijne collega’s.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Van Monteur Installatietechniek Utiliteit kun je doorgroeien naar vergelijkbare functies in andere sectoren, of bijvoorbeeld naar een senior rol als Leidinggevend Monteur of Projectleider voor grotere projecten. Ook kun je je via bijscholing met extra certificaten verder technisch specialiseren. Wat spreekt jou het meest aan? 

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Monteur Installatietechniek Utiliteit worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings