314-adviseur-beveiligingssystemen-2 314-adviseur-beveiligingssystemen-2

Alles over het beroep Adviseur Beveiligingssystemen

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 • Belangrijk werk
 • Uitdagend en gevarieerd
 • Technisch innovatief
 • Doorgroei mogelijk
 • Goed salaris

Als Adviseur Beveiligingssystemen ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ontwerpen van beveiligingsoplossingen voor klanten, met als doel hun eigendommen, bedrijven en activa te beschermen tegen allerlei risico's zoals inbraak, brand en andere veiligheidsincidenten. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

HBO

background-test

Dit ga je doen

Je analyseert de beveiligingsbehoeften van klanten, voert risico-evaluaties uit en stelt op maat gemaakte beveiligingsplannen op. Hierbij maak je gebruik van diverse beveiligingstechnologieën, zoals camerabewakingssystemen, toegangscontrolesystemen, inbraakalarmen, brandbeveiligingssystemen en andere geavanceerde beveiligingsoplossingen.

Je bent het aanspreekpunt voor klanten en werkt nauw samen met een team van technici om te zorgen dat de beveiligingssystemen effectief worden geïmplementeerd en voldoen aan de geldende normen en voorschriften.

combinatie-techniek-nl-05-rasterized-17-05-2023-flat-highres-breed-website-v2

Werk dat bij je past

Als Adviseur Beveiligingssystemen wil jij altijd voorop lopen in kennis van beveiligingstechnologieën. Je hebt een scherp analytisch denkvermogen om systemen te kunnen begrijpen en maatwerk oplossingen te ontwikkelen.  

Je bent van nature klantgericht en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je luistert goed naar de werkelijke vraag van de klant. Op basis daarvan, en van jouw actuele kennis van techniek en mogelijkheden, adviseer jij de beste oplossing. 

Een baan met toekomst

Als Adviseur Beveiligingssystemen heb je veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt je bijvoorbeeld verder ontwikkelen tot Senior Adviseur, Teamleider, Cybersecurity Specialist of Expert Fysieke Beveiliging. Maar ook een rol als Beveiligingsconsultant, in sales of in business development zijn mogelijk. Door jezelf te blijven ontwikkelen vergroot je je expertise en kun je precies de carrière maken die jij wilt!

Waarom deze job?

 • Belangrijk werk
 • Jij brengt veiligheid
 • Meteen een goed salaris
 • Veel afwisseling
 • Baanzekerheid
 • Ruimte om te groeien 

Ook Adviseur Beveiligingssystemen  worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings