template-tnl-topvisuals-52-beroepen-12 template-tnl-topvisuals-52-beroepen-12

Alles over het beroep Technicus Installatietechniek Utiliteit

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Uitdaging en afwisseling
 • Belangrijk werk
 • Voldoening
 • Goed salaris

Technicus Installatietechniek Utiliteit

Jij bent de onmisbare schakel voor moderne leefomgevingen! Jij zorgt dat kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra en andere grote panden optimaal functioneren. Met een comfortabel binnenklimaat, goed werkende verlichting en elektra, sanitair, warm- en koudwatervoorziening en afvoeren. Met jouw skills maak jij elk gebouw prettig, gastvrij en veilig.  

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

20150923-spie-at-tu-eindhoven-by-etienne-oldeman-photography-23spec

Dit ga je doen

Als Technicus Installatietechniek Utiliteit ben jij de held die alle essentiële systemen in grote gebouwen inricht en aanlegt. Je ontwerpt, installeert en onderhoudt installaties voor verwarming, koeling, ventilatie en sanitair. Jij zorgt dat deze complexe systemen naadloos worden ingepast en dat ze optimaal samenwerken. 

Met een scherp oog voor energie-efficiëntie en veiligheid draag je bij aan het creëren van duurzame, comfortabele en functionele ruimtes waar mensen kunnen werken, leren en recreëren.

template-tnl-topvisuals-52-beroepen-12

Werk dat bij je past

Jij hebt grote interesse in techniek en een heldere, oplossingsgerichte aanpak. Jij ziet snel hoe je dingen optimaal kunt aanpakken. Je werkt secuur, met een scherp oog voor detail, en houdt ervan om degelijk vakwerk te leveren. Je werkt nauw samen met je collega's en met de opdrachtgever. Communiceren doe je soepel, helder en doelgericht. Je bent een goed organisator en ook leiding geven doe je met plezier. Je leert snel en houdt altijd een scherp oog op de veiligheid van alle betrokkenen. En als jij zo'n groot project perfect oplevert, ben jij terecht trots!

Een baan met toekomst

Vanuit deze functie kun je als je wilt allerlei kanten op. Je kunt doorgroeien naar leidinggevende functies zoals Beheertechnicus, Teamleider of Supervisor, waarbij je verantwoordelijkheid draagt voor het aansturen van een team en het coördineren van grote projecten. Maar je kunt je ook specialiseren in specifieke gebieden van installatietechniek, zoals duurzame energieoplossingen, technisch advies of projectmanagement. Hoe zie jij je toekomst?

Waarom deze job?

 • Belangrijk werk
 • Spraakmakende projecten
 • Afwisselend en uitdagend
 • Werk in teamverband
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Technicus Installatietechniek Utiliteit worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings