313-technicus-bliksembeveiliging-2-2 313-technicus-bliksembeveiliging-2-2

Alles over het beroep Technicus Bliksembeveiliging

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 • Aansprekende projecten 
 • Veel op locatie, veel op hoogte
 • Nuttig werk: jij brengt veiligheid
 • Altijd blije klanten
 • Mogelijkheid tot groei

Als Technicus Bliksembeveiliging ben jij de beschermer tegen de donder!

Door slimme systemen te ontwerpen, te installeren en te onderhouden help je letterlijk om de oerkracht van onweer en blikseminslagen op te vangen, te begeleiden en veilig te neutraliseren. Zo breng jij veiligheid voor mens en dier, voor gebouwen, infrastructuur en waardevolle installaties. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

uv00302

Dit ga je doen

Commodo aliqua velit eiusmod labore. Als Technicus Bliksembeveiliging ontwerp, installeer en onderhoud jij bliksembeveiligingssystemen voor gebouwen en infrastructuur. Je analyseert de inslagrisico's en de wensen van de klant, plaatst bliksemgeleiders en aardingsinstallaties en doet tests en inspecties. Daarnaast bied je deskundig advies aan klanten en werk je samen met bouwteams aan veiligheid en gemoedsrust voor mensen in hun dagelijkse wonen en werken. 

Werk dat bij je past

Als Technicus Bliksembeveiliging ben je een echte technische allrounder. Je hebt een brede kennis van en inzicht in elektrische systemen, componenten en materialen. Je werkt secuur en zorgvuldig, hebt een scherpe blik en levert 100% vakwerk.   

Bij praktische uitdagingen op locatie vind jij altijd snel de beste oplossing. Je bent een uitstekende communicator, zowel met klanten als collega's, en je hebt een geweldige teamgeest. Veiligheid staat altijd voorop in jouw werk: je volgt strikt alle procedures zodat iedereen altijd veilig is tijdens het werk. 

Een baan met toekomst

Vanuit deze job kun je letterlijk alle kanten op. Met jouw technische inzicht, je praktische benadering en je mentaliteit van aanpakken ben je overal van harte welkom. Wil jij een senior rol met meer verantwoordelijkheid en complexere projecten? Wil je Teamleider worden en een team van technici aansturen? Of lijkt het jou mooi om je verder te specialiseren in de technologische kant van het werk? Als jij het in je hebt, is het mogelijk!

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Technicus Bliksembeveiliging worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings