47-senior-data-engineer 47-senior-data-engineer

Alles over het beroep Lichtplanontwerper

img-smart-building-genius-v2-witterand
techniek-nl-giovanni-breder techniek-nl-giovanni-breder

Pluspunten van deze job

 •  Enorm beeldbepalend
 • Creatief en uitdagend
 • Technisch innovatief 
 • Prettig teamwork 
 • Eer van je werk!

Als Lichtplanontwerper ben je verantwoordelijk voor het creëren en ontwerpen van innovatieve en functionele lichtplannen voor allerlei gebouwen en projecten: van woningen en kantoren tot winkels, openbare ruimtes, musea, evenementen en meer!

Creatief werk,

Goed verdienen

Opleidingsniveau

HBO

uv05657

Dit ga je doen

Als Lichtplanontwerper ben jij degene die de ideeën van architechten, interieurontwerpers en projectmanagers deskundig vertaalt naar een concreet plan. Jij kiest exact de juiste lichtbronnen op de juiste plek, inclusief state-of-the-art bediening en aansturing. Je werkt met de nieuwste technieken en mogelijkheden - een snoepwinkel voor gadget-liefhebbers!   

47-senior-data-engineer

Werk dat bij je past

Als Lichtplanontwerper houd jij van techniek én van mooi. Jij geniet volop van een perfect werkend, onzichtbaar ingebouwd en sensorgestuurd interactief systeem. Je begrijpt hoe licht een ruimte beïnvloedt en weet precies welk type verlichting het gewenste effect geeft. 

Je luistert goed naar de wensen van de klant. Je communiceert en adviseert professioneel en werkt soepel samen met je installatieteam. En doordat jij de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied op de voet volgt, vind jij altijd het beste resultaat. 

Een baan met toekomst

Licht speelt in de samenleving nu en straks een steeds grotere rol, voor sfeer en veiligheid. Dat betekent: werk genoeg. Mocht je willen doorgroeien, dan kun je als Lichtplanontwerper jezelf verder ontwikkelen tot Senior Lichtplanontwerper, maar je kunt jezelf ook verbreden tot Projectmanager of specialiseren tot Verlichtingsconsultant. In dit vak ligt de wereld aan je voeten! 

Waarom deze job?

 • Creatief én technisch 
 • Jouw werk bepaalt de sfeer
 • Altijd zichtbaar resultaat! 
 • Internationale kansen 

Ook Lichtplanontwerper worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Business & Buildings