background-test

Alles over het beroep Projectleider Infrastructuur

img-infra-mobility-genius-v2-witterand
background-test background-test
haris-botlek-7-2

Pluspunten van deze job

 • Maatschappelijke impact
 • Uitdagend werk
 • Innovatie
 • Invloed op de toekomst
 • Leiderschap en samenwerking

Projectleider Infrastructuur

Als Projectleider Infrastructuur zorg jij ervoor dat grote projecten goed worden geregeld en succesvol verlopen. Of het nu gaat om wegen, waterwegen, hoogspanningsnetten of andere cruciale netwerken: door jouw werk breng jij verbinding en maak je het voor mensen mogelijk om te rijden, te reizen en elkaar te bereiken. Steeds soepeler, steeds efficiënter, steeds duurzamer. 

Super verantwoordelijk:

Maak de toekomst

Opleidingsniveau

HBO/Master

haris-botlek-6-logo

Dit ga je doen

Als Projectleider Infrastructuur run jij de show als het gaat om de technische installaties van grote infrastructuurprojecten. Denk aan de bediening, beveiliging, verlichting en/of monitoring van tunnels, bruggen, sluizen en andere cruciale elementen in de Nederlandse infrastructuur.

Bij nieuwbouw, renovatie, service of reparatie zorg jij dat alles goed wordt gepland én volgens plan verloopt. Dat doe je in nauw contact met andere partijen zoals opdrachtgevers en constructiebedrijven. Je weet precies hoe je de neuzen van alle betrokkenen dezelfde kant op krijgt. Je overziet alle fasen van het project. Zo breng jij ook complexe operaties tot een goed einde. 

haris-botlek-7-16-9

Werk dat bij je past

Jouw werk als Projectleider Infrastructuur vraagt om de nodige technische kennis, een sterk analytisch vermogen en een flinke portie ervaring om de juiste beslissingen te nemen.

Je bent een echte teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je houdt altijd het overzicht en weet op een proactieve manier te handelen bij eventuele problemen of veranderingen in het project. Met jouw leiderschapskwaliteiten inspireer en motiveer je je collega's voor het beste resultaat.

Een prachtige en verantwoordelijke rol waarin je van begin tot eind betrokken bent bij jouw project. En waarin je al je technische kennis en leiderschapsvaardigheden kunt inzetten.

"Grote projecten samen met collega’s: prachtig!"
Haris Colo Projectleider Infrastructuur bij Croonwolter&dros
Haris over zinvol werk:
Wist je dat de wegen, bruggen en tunnels in ons land tot de beste van de wereld horen? Ik help om dat zo te houden én te verbeteren.
Haris over trots:
Als wij een groot project afronden, en alle verkeer kan weer soepel heen en weer, dan ben ik super trots. Op mijn werk én op mijn collega’s.
Haris over salaris:
Ik verdien goed en kan alles betalen wat ik nodig heb. Maar nog veel belangrijker: ik kan mezelf ontwikkelen en ga elke dag met plezier naar mijn werk!
Haris over ambitie:
Mijn ambitie is onze infrastructuur in topconditie te brengen én te houden, en zorgen dat daar ook straks genoeg mensen voor paraat staan.
Haris over jezelf ontwikkelen:
Als je doet wat je leuk vindt, ga je dat vanzelf beter doen. Dan kun je groeien in je functie en jezelf steeds verder ontwikkelen.
Haris over teamwork:
Onze projecten zijn zó groot en complex, die slagen alleen als je optimaal samenwerkt met veel verschillende specialisten. Prachtig vind ik dat!

Een baan met toekomst

Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar een senior rol waarbij je meer verantwoordelijkheid hebt voor grotere en meer complexe projecten. Je kunt ook breder gaan werken als Projectmanager, meerdere projecten tegelijkertijd coördineren als Programmamanager, advies geven als Consultant of hogere leiderschapsposities bereiken zoals Technisch Directeur. Heb jij het in je? 

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend
 • Grote verantwoordelijkheid 
 • Baanzekerheid
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Projectleider Infrastructuur worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility