background-test

Alles over het beroep Monteur Verkeersregelinstallaties

img-infra-mobility-genius-v2-witterand
background-test background-test
jeroenbeijer-vrijstaand-v2

Pluspunten van deze job

 • Jij bestrijdt files
 • Lekker technisch werk
 • Direct resultaat
 • Blije weggebruikers 
 • Veel in de buitenlucht
 • Doorgroeimogelijkheden

Als Monteur Verkeersregelinstallaties draag jij bij aan ‘de weg van de toekomst’

Jij bent degene die zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op snelwegen, provinciale wegen en in stedelijk gebied. Ook zorg jij voor goed licht langs wegen, in winkelstraten en woonwijken. Zo help jij eigenhandig mee aan meer veiligheid op straat. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

jeroenbeijer-verloop-v2

Dit ga je doen

Als Monteur Verkeersregelinstallaties ben jij verantwoordelijk voor het aanleggen, aansluiten en onderhouden van de verkeersregelinstallaties op wegen, kruispunten en andere openbare plaatsen.

Je installeert, monteert, inspecteert en repareert. Je vervangt defecte onderdelen en doet preventief onderhoud. Zo zorg jij dat alle verkeersregelinstallatie waar jij aan sleutelt perfect werken.  

Dat doe je meestal in opdracht van de overheid of aannemers aan infrastructurele projecten. Je werkt vaak op locatie en je moet in staat zijn om snel te handelen bij storingen of noodsituaties. 

jeroenbeijer-interview16-9

Werk dat bij je past

Als Monteur Verkeersregelinstallaties houd jij van elektra en elektronica. Je hebt aanleg voor techniek, werkt graag met je hoofd & je handen en kunt ook onder tijdsdruk uitdagende puzzels oplossen. 

Je hebt een scherp oog voor details, bent leergierig en flexibel en volgt graag de technische ontwikkelingen en innovaties in je vakgebied. Ongeduldige automobilisten krijgen jou niet gek. Jij houdt het hoofd koel en vindt snel de juiste oplossing. Zo houd jij Nederland mobiel en in beweging! 

"Zonder mij loopt het verkeer in de soep!"
Jeroen Monteur Verkeersregelinstallaties bij Swarco
Jeroen over voldoening:
Het is echt kicken als ik in een drukke avondspits een defect verkeerslicht snel weer aan de praat krijg. In dit werk maak je écht het verschil.
Jeroen over salaris:
Het salaris is uitstekend, ik voel me mede daardoor echt gewaardeerd. En bij wachtdiensten geldt een extra toeslag.
Jeroen over trots:
Door mijn werk maak ik het verkeer veiliger en help ik files oplossen. Niet veel mensen kunnen dat. Familie en vrienden vinden het heel tof wat ik doe. En ik ook!
Jeroen over vrijheid:
Ik heb veel collega’s maar ben meestal alleen op pad. Dat vind ik prettig: je bepaalt dan zelf het tempo en dat geeft een heel vrij gevoel.
Jeroen over uitdaging:
Het mooist vind ik storingen zonder duidelijke oorzaak. Dan moet je echt de techniek in duiken en de puzzel oplossen. Dat is het allerleukst.
Jeroen over hoogtevrees:
Meestal werk ik op de grond, maar soms hoog erboven – tot wel 20 meter. Daar moet je tegenkunnen. Maar tegelijk is het magisch mooi, werken zo hoog boven het verkeer.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Je kunt je verder ontwikkelen tot Senior Monteur Verkeersregelinstallaties, Projectleider of Specialist op het gebied van verkeersregelinstallaties.

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Monteur Verkeersregelinstallaties worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility