

Alles over het beroep Smart Infra Engineer


Pluspunten van deze job
- Innovatief en uitdagend
- Maatschappelijk belangrijk
- Toekomstgericht
- Prettig teamwork
- Goed salaris
Smart Infra Engineer
Als Smart Infra Engineer ontwerp je ‘Smart Cities’ en speel je een sleutelrol in het vormgeven van de toekomst van stedelijke omgevingen en het bouwen aan een slimmere, veerkrachtigere en leefbaardere samenleving voor huidige en toekomstige generaties.
Super verantwoordelijk:
Bouw de toekomst
Opleidingsniveau
HBO
Dit ga je doen
Als Smart Infra Engineer ben jij de specialist die meebouwt aan de stad van de toekomst. Je ontwerpt, implementeert en beheert slimme oplossingen voor belangrijke infrastructuur zoals systemen voor verkeersbeheer, energie-efficiëntie en watermanagement. Je werkt met state-of-the-art technologieën zoals Internet of Things (IoT), sensortech en data-analyse.

Werk dat bij je past
Als Smart Infra Engineer heb jij een aantal bijzondere superpowers. Je hebt scherp technisch inzicht in het Internet of Things en doorziet sensortechnologie en data-analyse. Je hebt een groot probleemoplossend vermogen, kunt gestructureerd een project managen, communiceert prettig, helder en doelgericht met klanten, collega's en leveranciers en werkt met plezier samen in multidisciplinaire teams.
"Wij zorgen dat bruggen 24/7 werken"
Wij zorgen dat bruggen in het economische hart van Nederland 24/7 werken. Zodat schepen en auto's efficiënt doorstromen. Best belangrijk toch?
Sommige bruggen gaan duizenden keren per jaar open, en hebben maar liefst zés schakelkasten. Ik mag daarvoor de aansturing ontwerpen.
Mij hoor je niet klagen. Ik merk aan alles dat mijn werkgever blij met me is. Ook aan mijn loonstrookje.
Werken met collega’s vind ik heel leuk. Samen de ideale oplossing vinden, dat is het allermooist.
Uiteindelijk wil ik volwaardig Software Engineer worden. Daarvoor moet ik nog wel veel meer ervaring opdoen. Gelukkig krijg ik daar alle tijd voor.
Ontwerpen én programmeren, voor grote en belangrijke projecten, in een leuk team en met een goed salaris. Hoezo zou dit níet mijn droombaan zijn!?
Foto's uit de praktijk
Een baan met toekomst
Naarmate je meer ervaring hebt, kun je doorgroeien naar leidinggevende posities zoals Teamleider Smart Infrastructuur, waarbij je verantwoordelijk bent voor het aansturen van een team van ingenieurs en het leiden van grotere projecten.
Ook kun je je specialiseren in specifieke domeinen zoals Verkeersbeheer, Energie-efficiëntie of Watermanagement, of doorgroeien naar strategische rollen zoals Smart Cities Consultant, waarbij je betrokken bent bij het vormgeven van stedelijke ontwikkelingsstrategieën op basis van slimme technologieën.
Waarom deze job?
- Super belangrijk werk
- Afwisselend
- Soepele instroom
- Baanzekerheid
- Meteen een goed salaris
- Ruimte om te groeien
Ook Smart Infra Engineer worden?
- Contact de Infodesk.
- Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
- Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
- Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
- Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!
Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!
Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility
