112-technicus-data-telecom-2 112-technicus-data-telecom-2

Alles over het beroep Technicus Data & Telecom

img-infra-mobility-genius-v2-witterand
techniek-nl-stijn-breder techniek-nl-stijn-breder

Pluspunten van deze job

 • Onmisbaar werk
 • Modernste technologie
 • Baanzekerheid
 • Prettig teamwork 
 • Goede doorgroei mogelijk

Technicus Data & Telecom

Als Technicus Data & Telecom help jij iedereen in Nederland aan naadloze communicatie en connectiviteit. Dankzij jou kunnen jouw vrienden en familie, je buurtgenoten en alle organisaties en bedrijven soepel communiceren - met jou, met elkaar en met de hele wereld. Jij houdt iedereen connected! 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

combinatie-techniek-nl-05-rasterized-17-05-2023-flat-highres-breed-website-v2

Dit ga je doen

Als Technicus Data & Telecom ontwerp jij systemen zodanig dat ze goed, eenvoudig en betrouwbaar met internet kunnen worden verbonden, inclusief datanetwerken en het verbinden van apparaten met het Internet of Things (IoT). Je installeert, configureert en onderhoudt deze systemen, lost technische problemen op, communiceert helder met collega's en klanten en werkt daarbij altijd volgens de juiste (veiligheids)procedures. 

112-technicus-data-telecom-2

Werk dat bij je past

Voor jouw rol is een combinatie van kennis van data- en telecomsystemen, creatieve denkwijze en sterke communicatieve vaardigheden essentieel. Je gebruikt je organisatorische talenten om slimme oplossingen te plannen en uit te voeren. Technische uitdagingen los je slim op, waarbij je naadloos samenwerkt met collega's en klanten.

Jij kunt problemen snel analyseren en oplossen en volgt de technische ontwikkelingen op de voet. Daardoor, en dankzij jouw klantgerichte benadering, ben jij een onmisbare schakel in het bouwen van een verbonden en innovatieve digitale wereld.

Een baan met toekomst

Vanuit deze rol kun je doorgroeien naar allerlei kanten. Denk bijvoorbeeld aan een rol als Teamleider of Projectmanager, waarbij je verantwoordelijk bent voor grotere projecten en teams. Ook kun je je specialiseren in bijvoorbeeld cybersecurity of IoT-ontwikkeling. Of je groeit door naar een adviserende rol, waarbij je je kennis deelt en strategische beslissingen ondersteunt. 

Waarom deze job?

 • Jij verbindt de wereld 
 • Technisch uitdagend 
 • Innovatief 
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Technicus Data & Telecom worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility