219-lau1851 219-lau1851

Alles over het beroep Technisch Tekenaar Infra

img-infra-mobility-genius-v2-witterand
techniek-nl-stijn-breder techniek-nl-stijn-breder

Pluspunten van deze job

 • Goed salaris
 • Veel vrijheid
 • Leuke collega's
 • Gezonde werkplek
 • Veel doorgroeimogelijkheden

Technisch Tekenaar Infra

Jouw gedetailleerde tekeningen vormen de basis voor het succes van grote en kleine projecten. Met jouw werk geef jij helderheid en richting. Zo speel jij een grote rol bij het verbeteren van de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van onze infrastructuur. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

47-senior-data-engineer

Dit ga je doen

Als Technisch Tekenaar Infra geef jij vorm aan grote projecten vóórdat ze realiteit worden. Jij vertaalt de technische vereisten die er zijn aan infrastructurele projecten in heldere, kloppende tekeningen. Zo weet iedereen die bij het project betrokken is hoe de installatie moet worden. 

Met input van experts en jouw eigen ervaring werk jij de mooiste en slimste systemen uit. Daarbij speel je ook een controlerende rol: door de ideeën van de engineers op papier uit te tekenen, check je meteen ook de praktische uitvoerbaarheid.

219-lau1851

Werk dat bij je past

Je bent creatief, praktisch en hebt een sterk ruimtelijk inzicht. Je voelt je thuis op het snijvlak van mensen en techniek. Met jouw inlevingsvermogen vertaal jij technische vereisten naar optimale ruimtelijke ontwerpen.

Jij werkt graag en soepel samen met collega's. Indien nodig presenteer je jouw ontwerpen met gepaste trots aan collega's en/of aan de opdrachtgever.

Een baan met toekomst

Vanuit deze rol kun je soepel doorgroeien naar Senior Tekenaar, waarbij je werkt aan meer complexere projecten en meer verantwoordelijkheid draagt, of naar een rol als Ontwerpingenieur waarin je tevens betrokken bent bij de technische planning. Ook kun je naar projectcoördinatie gaan om projecten te beheren, leidinggevende functies bereiken als teamleider of afdelingshoofd, of je specialiseren in specifieke gebieden van infrastructuur.

Waarom deze job?

 • Creatief werk
 • Belangrijke rol op projecten
 • Teamwork  
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Technisch Tekenaar Infra worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility