template-tnl-topvisuals-52-beroepen-9 template-tnl-topvisuals-52-beroepen-9

Alles over het beroep Monteur Elektriciteitsnetten

img-infra-mobility-genius-v2-witterand
techniek-nl-stijn-breder techniek-nl-stijn-breder

Pluspunten van deze job

 • Super belangrijk werk
 • Technische uitdagend
 • Afwisselend werk
 • Jij helpt verduurzamen
 • Goede doorgroei mogelijk

Betrouwbare stroomvoorziening, wie kan er zonder in Nederland?

Goed werkende elektriciteit is essentieel voor huishoudens, bedrijven, gezondheidszorg, openbare veiligheid en communicatie. Het installeren, onderhouden en repareren van elektrische netwerken en systemen is letterlijk van levensbelang!

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

combinatie-techniek-nl-05-rasterized-17-05-2023-flat-highres-breed-website-v2

Dit ga je doen

Als Monteur Elektriciteitsnetten maak jij de verbinding tussen energieopwekking en het dagelijkse gebruik in huis en op de werkplek. Je legt elektriciteits- en datanetwerken aan en komt in actie als er een storing is. Je installeert, onderhoudt en repareert elektrische infrastructuur zoals hoog- en laagspanningslijnen, schakelinstallaties en transformatoren.

Ook voer je inspecties uit om storingen op te sporen. Je verhelpt technische problemen, zorgt voor naleving van veiligheidsvoorschriften en werkt daarbij vaak nauw samen met collega's en ingenieurs.

template-tnl-topvisuals-52-beroepen-9

Werk dat bij je past

Jij werkt graag met je hoofd én je handen. Je vindt het leuk om complexe elektrische netwerken te doorgronden en werkt graag met moderne meet- en testapparatuur. Je werkt graag zelfstandig maar kunt ook goed schakelen met collega's.  

Je denkt goed na bij wat je doet, werkt zorgvuldig en legt altijd degelijke en betrouwbare verbindingen. Daarbij en je je altijd bewust van het belang van veilig werken: je neemt de regels voor veilig werken met elektriciteit serieus en denkt daarbij niet alleen aan jezelf, maar ook aan je collega's. Immers: veilig werken doe je samen! En buiten werken? Voor jou is dat het mooiste wat er is!

Een baan met toekomst

Vanwege de energietransitie is er in dit vak de komende jaren heel veel werk. Dus als jij goed werk levert, ben jij vrijwel altijd zeker van een goede baan.

Wil je daarna verder? Via trainingen en opleidingen kun je doorgroeien tot Eerste Monteur Data of Elektra, Servicemonteur Verbruikersaansluitingen of Monteur Gas/Water/Warmte. Met voldoende kennis en ervaring kun je jezelf ook ontwikkelen tot Teamleider, jezelf technisch verder specialiseren, Projectmanager worden of aan de slag gaan als Consultant. Waar ligt jouw talent? 

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Veel buiten werken
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte voor groei

Ook Monteur Elektriciteitsnetten worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Infra & Mobility