background-test

Alles over het beroep Verduurzamingsadviseur

img-new-energy-genius-v2-witterand
background-test background-test
antonio-caddeo-vrijstaand

Pluspunten van deze job

 • Positieve impact
 • Creativiteit
 • Samenwerking
 • Voldoening
 • Toekomstgericht

Verduurzamingsadviseur

Als Verduurzamingsadviseur ben jij de held die onze wereld groener en schoner maakt. Mede dankzij jouw kennis over duurzaamheid en groene technologieën geef je precies het juiste advies om energie te besparen en gebouwen duurzamer te verwarmen. Zo help je bedrijven en huiseigenaren om slimmer en milieuvriendelijker te wonen en werken. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

HBO/WO

antonio-caddeo-verloop

Dit ga je doen

Als Verduurzamingsadviseur maak je gebruik van scenario-analyses, energielabels, rapportages en maatwerkadviezen om klanten te adviseren over optimalisatie, besparingen en maximale efficiëntie. Dat doe je niet alleen voor woningbouwprojecten, maar ook voor complexe bedrijfspanden en andere gebouwen.

Jij vindt voor elke situatie en elke klantwens de best passende oplossing. Samen met je collega's zorg je dat de voorgestelde verduurzaming naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd. Je onderhoudt goed contact met opdrachtgevers en met collega's.

antonio-caddeo-interview-v216-9

Werk dat bij je past

Met je brede kennis van duurzaamheid en groene technologieën breng jij comfort en besparingen. Je kunt vol vuur vertellen over verduurzaming en de vele mogelijkheden daarin. Zo maak je anderen net zo enthousiast als jij, creëer je bewustwording en inspireer jij mensen tot duurzame keuzes. 

Je hebt de creativiteit om nieuwe benaderingen en oplossingen te bedenken voor duurzame uitdagingen en je bent een echte teamspeler die effectief samenwerkt met alle betrokken partijen. 

"Ik red mensen van te hoge energiekosten"
Antonio Caddeo Verduurzamingsadviseur bij WoonDuurzaam
Antonio over zinvol werk:
We willen in Nederland van het gas af. Met mijn adviezen voor besparen en verduurzamen help ik daar actief aan mee.
Antonio over trots:
Veel mensen weten nog weinig over warmtepompen. Als ik ze kan helpen om veel energie én veel geld te besparen, stap ik trots de deur uit.
Antonio over salaris:
Ik ben pas 22 maar verdien al echt goed. Zeker als ik het vergelijk met vrienden en leeftijdsgenoten.
Antonio over voldoening:
Door mensen te informeren en adviseren, help ik ze een compleet nieuwe wereld in. Daarvoor zijn ze me vaak echt dankbaar.
Antonio over mensenwerk:
Een paar keer per week kom ik bij mensen thuis. Heel sociaal en afwisselend: je ziet steeds andere gezichten. Je moet wel van koffiedrinken houden!
Antonio over ambitie:
Ik zie nog genoeg ruimte om mij te verbeteren, want het verduurzamen van woningen is heel breed. En op de lange termijn? Sales manager lijkt mij wel wat.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Naarmate je meer ervaring krijgt als Verduurzamingsadviseur, kun je hogere posities bereiken met meer verantwoordelijkheden. Je kunt je ook specialiseren in onderwerpen als energiebesparing of milieubehoud. Of je kiest voor een rol als Trainer of Instructeur. Waar ligt jouw superpower? 

Waarom deze job?

 • Betekenisvol werk
 • Veel klantcontact
 • Jij brengt besparingen
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte voor groei

Ook Verduurzamingsadviseur worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in New Energy