background-test

Alles over het beroep Elektromonteur Zonnepanelen

img-new-energy-genius-v2-witterand
background-test background-test
sidney-vrijstaand-1

Pluspunten van deze job

 • Super belangrijk werk
 • Direct aan de slag
 • Goede werksfeer
 • Veel afwisseling 
 • Soepele instap, werkend leren

Als Elektromonteur Zonnepanelen help jij bij het opwekken van groene energie

Daardoor help jij particulieren en bedrijven om minder fossiele brandstof te verbruiken. Daardoor maak jij het leven niet alleen voordeliger voor ze, maar ook schoner! Zo help jij eigenhandig mee aan de energietransitie. En een schonere, groenere wereld voor ons en de komende generaties. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

sidney-verloop-v2-1

Dit ga je doen

Als Elektromonteur Zonnepanelen ben jij de duurzame energieheld die mensen feitelijk zonne-energie komt brengen. Je verzorgt de installatie en aansluiting van zonnepanelen op bijvoorbeeld dak, carport of solarveld. Samen met je collega's monteer en installeer je de panelen, de bedrading en de omvormers. Je maakt de juiste elektrische verbindingen en levert alles werkend op. Indien nodig doe je ook onderhoud, reparatie of periodieke controles. Jij brengt mensen schone energie.

sidney-interview16-9

Werk dat bij je past

Als Elektromonteur Zonnepanelen heb je een baan met veel afwisseling. De ene dag werk je hier, de volgende dag daar. Je werkt regelmatig op daken van bedrijfspanden en woningen. Met werken op hoogte heb jij daarom geen problemen. 

Met jouw technische handigheid monteer jij elk zonnepaneel en elke installatie precies zoals het hoort. Als jij iets oplevert, werkt het perfect. Uiteraard werk je altijd veilig volgens de voorschriften: ook op hoogte werk je altijd veilig en verantwoord. Je communiceert altijd helder en vriendelijk met klanten. Eventuele defecten of problemen los je soepel op.   

"Elk paneel betekent meer groene stroom"
Sidney Nepomucena Elektromonteur Zonnepanelen bij BY Projects
Sidney over nuttig werk:
Als monteur zonnepanelen help je Nederland verduurzamen. Elk zonnepaneel dat ik plaats, betekent méér groen opgewekte stroom.
Sidney over trots:
Ik begon achter de vuilniswagen en ben nu al doorgegroeid tot gecertificeerd Elektromonteur Zonnepanelen. Daar ben ik heel trots op.
Sidney over teamwork:
Bij lastige klussen helpen we elkaar, en we delen onze kennis en ervaring. Teamwork betekent ook: letten op elkaars veiligheid. Je staat toch op een dak.
Sidney over werkend leren:
Om dit te kunnen doen, moest ik eerst mijn vakkennis wat opvijzelen. Daarvoor ging ik dus terug naar de schoolbanken én aan de slag in de proefruimte van ons bedrijf.
Sidney over salaris:
Het is goed verdienen in de techniek. Ik voel mij zeer gewaardeerd. En: het is fantastisch werk. Ik wil dit heel lang blijven doen.
Sidney over innovatie:
De solartechniek staat niet stil: de technologie en de systemen worden steeds slimmer en compacter. Dus ik kan blijven leren en groeien.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Als Elektromonteur Zonnepanelen heb jij de wereld aan je voeten: vanuit deze job kun je alle kanten op. Zo kun je je verder specialiseren in nieuwe technologische innovaties zoals omvormertechnologie.

Lijkt het je cool om grotere projecten aan te sturen? Dan kun je je door ontwikkelen tot Teamleider of Projectmanager. En wil jij vooral mensen helpen met jouw kennis en advies? Denk dan eens over een job als Adviseur Verduurzaming. Zeg het maar - wat doe jij het liefst?

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Elektromonteur Zonnepanelen worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in New Energy