background-test

Alles over het beroep Monteur Warmtepompen

img-new-energy-genius-v2-witterand
background-test background-test
uv07041

Pluspunten van deze job

 • Groene impact
 • Toekomstgericht
 • Voldoening
 • Veel zelfstandigheid
 • Lerend werken

Monteur Warmtepompen

Als Monteur Warmtepompen speel je een sleutelrol in het bevorderen van duurzame energiebronnen en draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo draag jij direct bij aan een positieve impact op het milieu en de samenleving.

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

uv07038

Dit ga je doen

Als Monteur Warmtepompen ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van warmtepompsystemen bij particuliere klanten. Je werkt zelfstandig en draagt zorg voor een efficiënte en professionele uitvoering van de werkzaamheden.

Veilig werken en kwaliteit is belangrijk en daarbij verlies je het belang van je klant en de omgeving niet uit het oog.

danique-interview-16x9

Werk dat bij je past

Als Monteur Warmtepompen breng je een dynamische mix van technische vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en klantgerichtheid samen. Je hebt een scherp analytisch denkvermogen om technische uitdagingen aan te gaan, en je blinkt uit in zelfstandigheid en samenwerking, terwijl je flexibel en probleemoplossend te werk gaat.

Je documenteert nauwkeurig en levert topkwaliteit, terwijl je  klanten ook enthousiast uitleg geeft over hun nieuwe systeem. 

"Dit is zo leuk, ik zou niks anders willen"
Danique Zegers Installatiemonteur bij TK Techniek Apeldoorn
Danique over zinvol werk:
Elk gebouw zit vol techniek: gas, water, elektra, koeling, verwarming, beveiliging. Zonder ons werkt niks. Dan zitten mensen letterlijk in de kou.
Danique over trots:
Ik ben super trots op wat ik maak. Na een klus maak ik altijd even een foto van het resultaat. Heel cool dat ik hier goed in ben!
Danique over werkend leren:
Ik leer het snelst door met eigen handen iets te maken, niet uit een boek. Het is een kwestie van doen en er zo iets van opsteken.
Danique over 'mannenwerk':
Als je goed werk levert, krijg je vanzelf respect. In de techniek zijn vrouwen heel welkom. Ik voel mij hier echt één van het team.
Danique over salaris:
Je hebt hier eer van je werk én verdient een goede boterham. Ik snap niet dat er zo’n personeelstekort is.
Danique over werkgeluk:
Dit is het leukste vak wat je kunt bedenken. Elke dag is anders. Het is bovendien super zinvol. Ik zou niks anders meer willen.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Jij leest ook het nieuws, dus hoeven we jou niet uit te leggen: in warmtepompen is de komende jaren veel werk! Zeker als het plaatsen van nieuwe gasgestookte cv-ketels vanaf 2026 niet meer is toegestaan, en klanten bij nieuwbouw of vervanging minstens een hybride warmtepomp moeten laten installeren.

Wil je na een tijdje toch verder? Met de ervaring die je dan hebt, kun je veel kanten op. Zo kun je je specialiseren in complexere warmtepompsystemen voor grote gebouwen, in WKK-systemen of natuurlijk doorgroeien naar een meer aansturende rol als Projectmanager of Servicemanager. Kies maar!  

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Monteur Warmtepompen worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in New Energy