57-engineer-bodemenergiesystemen 57-engineer-bodemenergiesystemen

Alles over het beroep Engineer Bodemenergiesystemen

img-new-energy-genius-v2-witterand
techniek-nl-claudine-breder techniek-nl-claudine-breder

Pluspunten van deze job

 • Duurzame impact
 • Belangrijk werk
 • Technisch innovatief
 • Afwisselend
 • Veel doorgroei mogelijk

Als Engineer Bodemenergiesystemen ontwikkel jij schone, emissievrije energieoplossingen op basis van warmte uit de bodem. Jij helpt Nederland energie en -kosten te besparen en de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Zo lever jij een grote bijdrage aan onze schone, duurzame toekomst!

Uitdagend werk,

Goed verdienen

Opleidingsniveau

HBO

project-plesmanduin-edv0058-2

Dit ga je doen

Als Engineer Bodemenergiesystemen ben jij de held die duurzame energie wint van (diep) onder het maaiveld. Je voert metingen en berekeningen uit, ontwerpt systemen en maakt de tekeningen waarmee jouw collega's op de bouwplaats aan de slag gaan. 

Je let scherp op ieder detail en bent van begin tot eind bij elk project betrokken. Met jouw focus op kwaliteit en je luisterend oor voor de wensen van de klant maak jij elk project tot een succes. 

57-engineer-bodemenergiesystemen

Werk dat bij je past

Als Engineer Bodemenergiesystemen heb jij een scherpe blik: zelfs dingen die onder de grond verborgen zijn, zie jij helder voor je. Je hebt een goed begrip van technische systemen en installaties, bent een scherp en analytisch denker en ontwikkelt graag systemen die meerdere soorten techniek in zich hebben.

Je houdt ervan om in gelijktijdig aan diverse projecten te werken, in verschillende projectteams. Je coördineert en organiseert je eigen werk goed, hebt oog voor het grotere geheel en communiceert helder en effectief met collega's en klanten. 

Een baan met toekomst

Vanuit deze positie kun je allerlei kanten op. Zo kun je doorgroeien naar een senior functie met meer verantwoordelijkheid of naar een rol als Projectmanager. Ook kun je je specialiseren in specifieke onderdelen van bodemenergiesystemen, zoals geothermische warmtepompen of waterbehandeling, of kiezen voor een functie als Verduurzamingsadviseur. Hoe zie jij jouw toekomst?

Waarom deze job?

 • Technologisch innovatief
 • Duurzame impact
 • Veel afwisseling 
  Goede groeikansen

Ook Engineer Bodemenergiesystemen worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in New Energy