47-senior-data-engineer 47-senior-data-engineer

Alles over het beroep Senior Data Engineer Industrie

img-industrial-genius-v2-witterand
techniek-nl-django-breder techniek-nl-django-breder

Pluspunten van deze job

 • Belangrijk werk
 • Super innovatief
 • Toekomstgericht
 • Creatief uitdagend
 • Baanzekerheid

In een digitale wereld die bol staat van data breng jij inzicht en overzicht

Jij maakt al die data en informatie bruikbaar voor slimme oplossingen en goede beslissingen. Zo help jij bedrijven bij het innoveren en optimaliseren van hun processen en hun productie, en het besparen van tijd, geld, energie en uitstoot. 

Belangrijk werk,

Goed verdienen

Opleidingsniveau

HBO

45-junior-data-engineer

Dit ga je doen

Als Senior Data Engineer Industrie speel je een cruciale rol in het verzamelen, verwerken en beheren van grote hoeveelheden gegevens afkomstig uit processen en productiefaciliteiten. Met die kennis en inzichten ondersteun je het datateam bij het runnen van de operatie en bij het bouwen en onderhouden van nog betere data-infrastructuren en -pipelines. Zo maak jij grensverleggende innovaties mogelijk!  

combinatie-techniek-nl-05-rasterized-17-05-2023-flat-highres-breed-website-v2

Werk dat bij je past

Jij bent goed thuis in databases en programmeren, bent leergierig, hebt een scherpe geest en analyseert als een grootmeester. Je doorziet cijfers en uitkomsten haarscherp en ontcijfert complexe datastromen razendsnel. Waar anderen alleen getallen zien, zie jij patronen en kansen. 

Je bent een ambitieuze en onvermoeibare innovator. Je hebt een scherp oog voor details en voelt je thuis in grote projecten. Je bent altijd alert op data-integriteit en werkt soepel samen met opdrachtgevers en collega's. Je weet wat er nodig is om complexe trajecten goed te leiden en vast te leggen. En met jouw kennis en talenten help jij grote bedrijven graag elke dag verder. 

Een baan met toekomst

Vanuit de functie van Senior Data Engineer Industrie kun je doorgroeien naar Lead Data Engineer, waarbij je meer verantwoordelijkheid hebt en teams leidt bij grote projecten. Ook kun je je doorontwikkelen naar Data Architect waarbij je complete data-architecturen ontwerpt en beheert. Of specialiseer jij je liever in big data engineering, cloud architecture of machine learning engineering voor de industrie? De toekomst is aan jou! 

Waarom deze job?

 • Prachtig werk!
 • Veel afwisseling
 • Creatief en innovatief
 • Baanzekerheid 
 • Zeer goed salaris

Ook Senior Data Engineer Industrie worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in High Tech Industry