background-test

Alles over het beroep Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen

img-industrial-genius-v2-witterand
background-test background-test
dennis-naber-08-2

Pluspunten van deze job

 • Jij houdt 't draaiend
 • Hard core technisch werk
 • Veel zelfstandigheid
 • Afwisselend
 • Veel doorgroei mogelijk
 • Goed salaris

Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen

Jij bent de superheld die de machines laat draaien en fabrieken en productielijnen op stoom houdt. Jij zorgt dat complexe installaties en productieprocessen geolied werken, 24/7. En gaat er eens iets mis, dan los jij dat bliksemsnel op. Dankzij jou draait de motor van de Nederlandse economie altijd zo soepel mogelijk.

Belangrijk werk.

Goed verdienen

Opleidingsniveau

MBO

dennis-naber-24-2

Dit ga je doen

Als Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen verzorg jij de elektra-kant van complexe productiemachines en -systemen. Je legt aan, onderhoudt en lost op. Je installeert nieuwe systemen en verbetert bestaande productiestraten met slimme upgrades. Zo zorg jij dat de productiecapaciteit van Nederland altijd optimaal is. Doordat alles perfect werkt. 

dennis-naber-05

Werk dat bij je past

Met je aanleg voor techniek, je vindingrijkheid en je zelfstandige werkwijze kun jij altijd snel en doelgericht handelen, ook bij storingen en/of noodsituaties.  

Als probleemoplosser spoor je storingen snel op. Je houdt je hoofd koel en werkt gefocust en doelgericht, ook onder tijdsdruk. Daardoor speel jij de sleutelrol voor de continuïteit van de productieprocessen. Je hebt een scherp oog voor efficiency, veiligheid, regelgeving en duurzaamheid.

Je communiceert vriendelijk, duidelijk en doelgericht. Je schakelt soepel met collega's en met technisch management. Zo rond jij elk project succesvol af. 

"Ik was Marinier maar wilde me verder ontwikkelen"
Dennis Naber Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen bij SPIE
Dennis over belangrijk werk:
Ik werk als trainee bij Shell in Moerdijk. We installeren en onderhouden machines die van restafval nieuwe grondstoffen maken. Mooi toch!?
Dennis over trots:
Als je een storing in een complexe installatie kunt oplossen of een gigantische productielijn in bedrijf stellen. Dat je voor het eerst de knop omdraait en alles perfect werkt – magisch!
Dennis over werkgeluk:
Ik geef ‘t een dikke 8. Hiervoor zat ik bij de Mariniers, maar ik wilde meer tijd voor privé en om mezelf te ontwikkelen. Als vakman en als mens.
Dennis over instromen:
Mijn vader en mijn oom zijn allebei dol op techniek; mijn oom is Technisch Specialist. Dat sprak me aan, dat wilde ik ook!
Dennis over werkend leren:
Ik werk 36 uur en volg daarnaast een opleiding MBO 4 Onderhoudstechnicus Meet- en Regeltechniek. Super leerzaam, precies wat ik wilde!
Dennis over ambities:
Het lijkt me mooi om te blijven groeien in mijn werk. Tot Technisch Specialist, of misschien zelfs HBO Engineering. Maar eerst dit afmaken.

Foto's uit de praktijk

Een baan met toekomst

Vanuit de functie van Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen kun je alle kanten op. Met jouw kennis en ervaring kun je doorgroeien tot Werkvoorbereider, maar ook Field Engineer, Calculator of Opzichter. Je kunt een stap omhoog zetten naar een leidinggevende positie, waarbij je een team van technici aanstuurt. Ook kun je aan de slag als deskundige in een gespecialiseerd domein zoals automatisering. Als jij het in je hebt, kun je 't doen!  

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Baanzekerheid 
 • Goed salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Technicus Elektrotechniek Industriële Installaties & Systemen worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in High Tech Industry