410-monteur-koudetechniek 410-monteur-koudetechniek

Alles over het beroep Monteur Koudetechniek

img-industrial-genius-v2-witterand
techniek-nl-django-breder techniek-nl-django-breder

Pluspunten van deze job

 • Veel zelfstandigheid
 • Soepele instap
 • Goed salaris
 • Baanzekerheid
 • Afwisselend werk 

Als Monteur Koudetechniek heb jij de coolste job!

Jij bent de expert in het installeren, onderhouden, repareren en verbeteren van essentiële koelsystemen. Van kleine koelunits tot mega-installaties voor de industrie. Zo breng jij overal de benodigde koeling en houd jij (productie)processen draaiend.  

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

bvof-2023-0803-ame-koudetechniek-bij-eurofrigo-2

Dit ga je doen

Als Monteur Koudetechniek ben je de held die verantwoordelijk is voor het installeren en in bedrijf stellen van verschillende koelsystemen, zoals airconditioning en vriesinstallaties. Je monteert en sluit de onderdelen aan met leidingen en kabels, vult systemen met de juiste koudemiddelen en stelt de installatie in gebruik. Daarnaast verzorg je periodiek onderhoud en los je eventuele storingen snel en trefzeker op. Jij levert vakwerk! 

410-monteur-koudetechniek

Werk dat bij je past

Als Monteur Koudetechniek ken jij als geen ander de magie achter het installeren, onderhouden en fixen van koelsystemen, airco's en vrieskasten. Met een nieuwsgierige geest en oog voor detail vind jij snel je weg met elektriciteit, mechanica en koeltechniek. Je bent een technisch expert en tevens een klantgerichte dienstverlener. Je werkt altijd heel secuur en zorgvuldig, conform alle milieu- en veiligheidseisen.

Je werkt graag samen met anderen maar vindt het ook leuk om alleen op pad te zijn. Met jouw positieve instelling, vakkennis en praktische aanpak help jij je klanten altijd snel en goed. 

Een baan met toekomst

Vanuit deze job heb je een degelijke basis voor volgende stappen! Je kunt doorgroeien naar leidinggevende posities of je verder specialiseren in specifieke koeltechnieken en -systemen.

Je kunt ook doorleren voor Systeemontwerper of Technicus Maintenance, zodat koeltechniek helemaal geen geheimen meer voor jou heeft. En zie jij jezelf op termijn in een aansturende rol of als Trainer/Docent of Onderhoudsmanager? Kies maar, jij kunt het! 
 

Waarom deze job?

 • Super nuttig werk
 • Afwisselend 
 • Soepele instroom
 • Baanzekerheid 
 • Meteen een goed salaris
 • Ruimte voor groei

Ook Monteur Koudetechniek worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in High Tech Industry