background-test

Alles over het beroep Projectleider IT

img-industrial-genius-v2-witterand
background-test background-test
paree-8579-kopieren-1

Pluspunten van deze job

 • Veel vrijheid
 • Veel eigen verantwoordelijkheid
 • Leuke collega's
 • Veelzijdig werk
 • Opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden

Als Projectleider IT ben jij een echte pionier!

Jij leidt  belangrijke projecten die bol staan van techniek en innovatie. Met jouw creativiteit en organisatietalent breng jij vooruitgang, overal waar je komt. Of het nu gaat om slimme IT en robotisering, verduurzaming of medische doorbraken: jij brengt de vernieuwing die jouw klanten nodig hebben. 

Veelzijdig werk:

Elke dag uitdagend

Opleidingsniveau

HBO/Master

paree-8577

Dit ga je doen

Als Projectleider IT trek jij de kar van technische innovatieprojecten. Als een spin in het web ben jij aanspreekpunt voor jouw team, de klant en alle andere betrokkenen. Geen werkdag is hetzelfde, en iedereen kan met vragen bij jou terecht. 

Houd jij van techniek en innovatie, maar ben jij ook een getalenteerd organisator? Ben jij klantgericht en kun jij mensen motiveren? Dan is dit dé job voor jou! 

paree-3359

Werk dat bij je past

Je bent niet alleen een technisch expert met diepgaande kennis, maar ook een inspirerend leider die teams motiveert en begeleidt. Je hebt sterke projectmanagementvaardigheden om complexe projecten te plannen en te sturen, en je communiceert moeiteloos met diverse belanghebbenden.

Je talent om strategisch te denken, je probleemoplossende vermogen en je besluitvaardigheid helpen je bij het aanpakken van technische uitdagingen. Samenwerking, innovatie en resultaatgerichtheid zijn jouw superpowers. Intussen beheers je fluitend alle risico's en blijf je ook in een veranderende omgeving altijd flexibel en oplossingsgericht.  

"Leuk werk voelt niet als werk!"
Jordi Dommisse Projectleider IT bij Paree
Jordi over nuttig werk:
Met geavanceerde systemen help ik bedrijven en fabrieken om beter, slimmer en zuiniger te werken.
Jordi over trots:
Ik kwam binnen als pure techneut en heb nu als projectleider en accountmanager echt mijn eigen klanten.
Jordi over werken met AI:
Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen we als samenleving meer te doen met minder mensen. In de zorg, onderwijs, verkeer, beveiliging… En wie regelt die AI? Precies! In dit werk zit je daar middenin.
Jordi over geld:
Mijn salaris is supergoed, mijn werkgever houdt dit goed in de gaten. Ik heb MBO-opleidingsniveau maar werk op HBO-denkniveau en krijg echt betaald voor wat ik waard ben.
Jordi over work/life:
Dat is prima in balans. Zodra ik naar huis ga, kan de werktelefoon uit. Ook deeltijdwerken is mogelijk, en ouderschapsverlof. Als jij goed bent voor je werkgever, is je werkgever dat ook voor jou.
Jordi over werkgeluk:
Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. De klanten, de vrijheid, het salaris - ik ben er elke dag blij mee. Als je doet wat je leuk vindt, voelt het nooit als werk.

Foto's uit de praktijk

Projectleider IT

Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar een senior rol met nog meer verantwoordelijkheid voor grotere en complexe projecten. Ga je liever de breedte in, dan kun je kiezen voor de richting van algemeen Projectmanager, of als Programmamanager meerdere projecten tegelijkertijd coördineren. Of zie jij op termijn jezelf in een adviserende rol, bijvoorbeeld als Consultant? Wie weet groei jij wel door tot Technisch Directeur! 

Waarom deze job?

 • Verantwoordelijke rol
 • Veel afwisseling
 • Altijd uitdagend 
 • Bijpassend salaris
 • Ruimte om te groeien

Ook Projectleider IT worden?

 1. Contact de Infodesk.
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Of ga langs bij een Opleidingsbedrijf!

Bekijk alle beroepen in High Tech Industry