background-test

Alles over het beroep

Reparatiemonteur Detailhandel

img-installation-genius-v2-witterand
jeroenvanveen-verloop-1
jeroenvanveen-vrijstaand-1
jeroenvanveen-vrijstaand-1

Pluspunten van deze job:

• Zelfstandig werk
• Technisch uitdagend
• Dankbare klanten
• Veel afwisseling
• Goede doorgroei mogelijk

Als Reparatiemonteur Detailhandel ben jij de redder in nood als er iets niet meer werkt. Van een gecrashte smartphone en een vastgelopen computer tot een defect apparaat of machine: jij hebt de skills, de handigheid én de tools om het te fiksen!

Werken & leren: 

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

DIT GA JE DOEN

Je repareert kapotte machines en apparaten. Van mechanische storingen tot digitale crashes: geen uitdaging is jou te gek! Je demonteert, analyseert, lost op en herstelt. Zo zorg jij dat een defect apparaat niet bij het grof vuil belandt, maar nog jaren goede dienst kan doen. En: je herwint verloren gewaande data van bijvoorbeeld smartphones, tablets, laptops en computers. 

WERK DAT BIJ JE PAST

Met jouw oog voor detail en jouw technische kennis vind jij snel elke oorzaak van elk probleem, en los je dat doeltreffend op. Je hebt kennis van elektrotechniek, werktuigbouwkunde of mechatronica en een sterk analytisch vermogen. 

Je werkt nauwkeurig en systematisch. Je bent analytisch en probleemoplossend en creatief in het vinden van oplossingen. Je communiceert helder met klanten en collega's en je legt met plezier uit hoe je een klus denkt te gaan klaren, en/of wat je hebt gedaan om een probleem te fiksen.

jeroenvanveen-interview16-9
Jeroen van Veentechnologiemonteur bij Megarepair.nl
Mensen zijn dolblij als ik hun data red
Jeroen over belangrijk werk:
Als het mij lukt om data te redden van een gecrashte smartphone of computer, zijn mensen super blij. Laatst zijn data die ik had gered zelfs gebruikt in een rechtszaak!
Jeroen over bijleren:
De techniek verandert voortdurend, dus ik blijf leren. Binnenkort start ik een online training tot gecertificeerd Apple-monteur. Hoe cool is dat!?
Jeroen over vakwerk:
Dit werk doe je met je handen én je hersens. Als ik een smartphone of tablet demonteer, maak ik intussen een mentale map. Zo houd ik aan het eind nooit een schroefje over.
Jeroen over salaris:
Mijn werkgever waardeert mij echt, dat merk ik aan alles. Aan de kansen die ik krijg én aan mijn loonstrookje.
Jeroen over collega’s:
We werken met een hecht team van leuke mensen en een goeie sfeer. Ze voelen als vrienden: na werktijd drinken we vaak samen een biertje.
Jeroen over trots:
Ik ben trots op wat ik al heb geleerd en bereikt: ik ben expert in het repareren van smartphones en computers!

Foto's uit de praktijk

EEN BAAN MET TOEKOMST

In de circulaire wereld van straks is repareren belangrijker dan ooit. Door apparaten en machines niet weg te gooien maar te herstellen, help jij mensen veel kosten besparen en afval te vermijden - de komende decennia een top-prioriteit. Daarin is de komende jaren veel te doen! 

Vanuit een baan als Reparatiemonteur kun je gemakkelijk doorgroeien naar andere functies. Denk aan Service- en Onderhoudsmonteur of een andere job waarbij het aankomt op storingen opsporen en verhelpen. Waar wacht je op?   

Waarom deze job?

• Super nuttig werk
• Afwisselend 
• Soepele instroom
• Baanzekerheid 
• Meteen een goed salaris
• Ruimte voor groei

Ook Reparatiemonteur Detailhandel worden?

1. Contact de Infodesk.
2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!