110-elektrotechnicus-2-uit 110-elektrotechnicus-2-uit

Alles over het beroep Elektrotechnicus

img-installation-genius-v2-witterand
techniek-nl-vera-breder techniek-nl-vera-breder

Pluspunten van deze job

 • Maatschappelijke impact
 • Veel zelfstandigheid
 • Baanzekerheid
 • Veel afwisseling en uitdaging
 • Soepel instromen, 'learning on the job'

Elektrotechnici spelen een belangrijke rol in het zorgen voor veilige en betrouwbare elektriciteit. Ze dragen bij aan ons comfort, efficiëntie, duurzaamheid en technologische vooruitgang. Dit helpt ons dagelijks leven soepel te laten verlopen en moderne samenlevingen goed te laten functioneren. 

Werken & leren:

Meteen verdienen

Opleidingsniveau

MBO

uv04254-1

Dit ga je doen

Als Elektrotechnicus ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van installatie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan elektrische installaties. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden voldoen aan specifieke specificaties en hoge kwaliteitsnormen, en stemt indien nodig afwijkingen af met de leidinggevende. Je kan zelfstandig werken, en steeft altijd naar een zo hoog mogelijk kwaliteit, een tevreden klant en een positief financieel resultaat.

110-elektrotechnicus-2-uit

Werk dat bij je past

Als Elektrotechnicus weet jij plus van min te onderscheiden: je hebt een brede kennis van elektrische systemen en bent een kei in het opsporen en oplossen van storingen.

Je bent flexibel, hebt oog voor detail en kunt effectief communiceren en samenwerken met collega's. Veilig werken is voor jou een tweede natuur. Je kunt goed plannen en vooruit denken, werkt gestructureerd en vindt ook bij onverwachte situaties altijd een passende en veilige oplossing.

Een baan met toekomst

Als Elektrotechnicus kun je iets dat niet veel mensen kunnen. Dat geeft jou uitstekende kansen op de arbeidsmarkt, ook voor volgende stappen in je carrière. Wil je dieper de techniek in? Dan kun je je verder specialiseren in specifieke gebieden van de elektrotechniek. Zoek jij het liever wat breder, of in een meer aansturende rol? Dan is een job als Adviseur of Teamleider of Projectmanager wellicht wat voor jou. Mogelijkheden volop!

Waarom deze job?

 • Belangrijk werk
 • Zelfstandigheid
 • Prima salaris
 • Veel werk: baanzekerheid
 • Goede doorgroei mogelijk

Ook Elektrotechnicus worden?

 1. Contact de Infodesk
 2. Ontdek je mogelijkheden in een online intake.
 3. Doe een oriëntatiescan of volg de instroomsessie.
 4. Bespreek de uitkomsten met je ontwikkelcoach.
 5. Kies jouw koers: scholing, leer/werken of direct aan de bak!

Bekijk alle beroepen in Home & Living